Hvordan funker det?

Vi gjør det enkelt for virksomheter å lykkes med digital opplæring.

HubSpot Video
image-1

Microlearning på 1-2-3

Det kan være utfordrende å treffe opplæringsbehovene til en hel organisasjon via e-læring. Hvordan får du de ansatte til å gjennomføre et kurs om «kjedelige», men viktige temaer? Svaret er enkelt:

1) Tilby de ansatte et kurs som er tilpasset deres eget nivå.

2) Sørg for at kurset ikke konkurrerer med arbeidsoppgavene til deltakerne.

3) Gi enkel tilgang til innholdet.

BN Bank gjennomførte et IT-sikkerhetskurs for alle ansatte, og etter én måned hadde 89 % av de ansatte gjennomført alle leksjonene. XtraMile er et MicroLearning-verktøy som gjør at du enkelt kan heve kompetansen til alle de ansatte – og det i økter på kun fem minutter. 

Tilpass kurset til hver enkelt

For å tilpasse kurset til hver enkelt deltakers nivå mottar alle en kartleggingstest som avgjør hvilke leksjoner den enkelte har behov for.

Ikke konkurrer med andre oppgaver

For at kurset ikke skal konkurrere med arbeidsoppgaver, gjør vi tre ting: A) deler det inn i 10–20 korte leksjoner, B) sørger for at det tar maksimalt fem minutter å gjennomføre hver leksjon, C) fordeler leksjonene over tid, slik at kursdeltakeren kun mottar 2–3 leksjoner i uken.

Kurset er delt inn «spiselige» porsjoner, i stedet for at man serverer hele elefanten.

Enklest mulig tilgang til kurset
Brukeren får enkel tilgang til kursinnholdet og mottar hver leksjon per e-post – uten behov for hverken brukernavn eller passord. Kurset kan gjennomføres på mobil, nettbrett eller PC, og brukeren bestemmer fremdriften selv. I tillegg har du hele tiden full oversikt over hvem som har gjennomført kurset.

image-1

Slik setter du opp kurs

Når organisasjonen har et kurs som det er viktig at alle gjennomfører, er det enkelt å lage et kursopplegg for hele bedriften. Du bruker kun fem minutter på å sette opp:

 

 • hvem i organisasjonen som skal motta kurset

 • når kurset skal starte og avsluttes

 • hvor ofte kursdeltakerne skal motta leksjoner 

 

Kursgjennomføring
Kursene består som regel av 10–15 leksjoner, og hver leksjon sendes ut per e-post. Deltakeren trykker deretter ganske enkelt på «Start» og får direkte tilgang til leksjonen – uten behov for brukernavn eller passord. 

Læring i eget tempo
Kollegene dine kan følge tempoet du har angitt, eller bestemme sitt eget tempo ved å gå videre på slutten av hvert tema, eller via «Min side». 

Følg fremdriften og send påminnelser

Du kan enkelt se hvem som har startet og gjennomført opplæringen i rapportsenteret. I tillegg kan du sende motiverende påminnelser til dem som henger etter.

XtraMile anbefaler kurs for deg

På sistesiden til hver leksjon får deltakeren opp anbefalte kurs som er relevante for den nylig gjennomførte leksjonen. Kursdeltakeren kan da gå direkte til kursportalen og velge kurs uten å måtte logge seg på. 

image-1

Kursportal

I kursportalen er det enkelt å melde seg opp til nye kurs, gjennomføre kurs direkte i portalen og søke opp kursinnhold. Du kan velge hvilke kurs du vil publisere, tilgangsnivå og kategoriseringen av kursene. 

Enkelt å finne riktig kurs
I kursportalen ser brukeren fire faner:

 • Alle: Her vises alle kurs som er publisert av administratoren.

 • Populære: Oversikt over hvilke kurs andre i bedriften din gjennomfører.

 • Pågående: Viser hvilke kurs du har meldt deg opp til selv, samt kursene som er sendt til deg av administrator. For deltakerne er det enkelt å få oversikt over hva de har og ikke har gjennomført.

 • Gjennomførte: Oversikt over gjennomførte kurs, som deltakeren kan ta på nytt hvis ønskelig.

Gjennomføring av kurs via portalen

Deltakeren kan velge å gjennomføre temaene direkte via siden eller velge ut leksjoner som de ønsker tilsendt på e-post. De kan også gjennomføre kurs som de får tilsendt av administratoren, via portalen. Denne er tilpasset mobil, nettbrett og PC.

image-1

AD-integrasjon – automatisk
oppdatering av brukere

Når noen begynner å jobbe hos dere, får de tilgang til alle læringsressurser og «nyansatt-kurs» så snart de er registrert som IT-bruker. I tillegg slipper du å bruke tid på å vedlikeholde brukerne. Det gjelder selvfølgelig også når noen slutter.

AD-tjenesten er superenkel å sette opp – det tar maks 15 minutter for deg som kunde. Deretter oppdateres all brukerinformasjon automatisk. «En følelse av magi», sier noen av våre kunder.

Ta kontakt dersom du har spørsmål om AD-tjenesten, så viser vi deg gjerne hvordan den virker.

Kom raskt i gang!

XtraMile er svært brukervennlig og krever ingen administrasjon ved oppstart. Vi hjelper deg i gang, og setter du av to timer lover vi at:

 • alle ansatte er opprettet som bruker 

 • alle kurs er publisert på din organisasjons kursportal

 • alle kursene har din organisasjons visuelle profil

 • du og kollegene har lært hvordan dere kan utnytte verktøyet for å få mest mulig ut av kursene

 • dere kan lage kurs selv

 • dere kan distribuere kurs til hele bedriften.

Det kreves ingen installasjon for å komme i gang med e-læring for hele bedriften. XtraMile er en skyløsning, så alt du trenger er tilgang til internett.