Beskytt bedriften med multifaktorautentisering for alle


Slik fungerer multifaktorautentisering (MFA)

Multifaktorautentisering, på engelsk kjent som “multi-factor authentication”, er en måte å bekrefte pålogging med en ekstra handling utover det tradisjonelle passordet. I likhet med tofaktorautentisering gir multifaktorautentisering et ekstra sikkerhetslag til brukeren. Den eneste forskjellen mellom dem er at multifaktorautentisering krever to eller flere forskjellige former for identifikasjon for å bekrefte identiteten til en bruker. Dette inkluderer i de fleste tilfeller noe fysisk, som et telefonnummer, ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk, men kan også være noe digitalt som en sikkerhetsnøkkel eller en app på telefonen. 

 

Hvordan beskytte bedriften med multifaktorautentisering?

Tenk deg at du  jobber i en stor bedrift som håndterer mye sensitiv informasjon, både om selskapet selv og eksterne kunder. Dette er gull for potensielle angripere. For å sikre bedriftens omdømme og fremtid bør multifaktorautentisering eller andre sikkerhetsmetoder implementeres hos alle, og bli standard praksis. 

De aller fleste er blitt vant med en sikker pålogging på private enheter, så det samme burde gjelde i jobbsituasjoner, ikke sant? Multifaktorautentisering bør bli en viktig del av alle bedrifters IT-sikkerhet. Hvis alle ansatte deler en felles holdning til IT-sikkerhet, blir det enda enklere å implementere og ha fokus på i arbeidshverdagen.

Derfor bør du benytte deg av multifaktorautentisering

Det finnes ikke bare én, men flere grunner til å omfavne multifaktorautentisering. La oss se nærmere på noen punkter:
  • For det første handler det om å forbedre sikkerheten, som uten tvil er den viktigste fordelen. Tenk på den ekstra tryggheten som sikkerhetslaget gir deg. Autentiseringen fungerer som en ekstra port, som skal forhindre at uvedkommende får tilgang til sensitiv informasjon. 
  • Ikke nok med det, multifaktorautentisering gir deg full kontroll over applikasjonene dine.  Det betyr at du bestemmer hvem som skal få tilgang til dem og ikke. Metoden gjør det derfor enklere å beskytte sin digitale tilstedeværelse. 
  • Til slutt må det nevnes at multifaktorautentisering reduserer risikoen for angrep. Tenk hvis du skulle være så uheldig å trykke på en falsk lenke, noe som kan skje den beste. Det hender ofte ved phishing, som du kan lese mer om i artikkelen: “Slik fungerer phishing”. Ved å bruke multifaktorautentisering ligger du et skritt foran den potensielle angriperen.
     

XtraMile hjelper deg med opplæringen

Du har kanskje merket at implementering av nye metoder kan bli møtt med en viss motstand i bedriften din. Det er ikke uvanlig, da et skifte kan virke som en stor overgang for mange. Et godt sted å starte kan være ved å ha fokus på IT-sikkerhet for å bygge en sterk sikkerhetskultur. 

Vi har erfart at det første steget mot en god sikkerhetskultur i bedrifter, er ved å gi de ansatte god opplæring gjennom kurs. Disse kursene kan dekke et bredt spekter,  fra IT-sikkerhet og de vanligste cyberangrepene, til viktigheten av multifaktorautentisering. Dette kan være med på å gjøre overgangen til autentiseringsmetoder mye lettere for flere. Ved å ta i bruk kursene til XtraMile, kan du stole på at de ansatte får den nyeste og beste kunnskapen - test plattformen gratis her!

Om forfatteren

Sten Ove Elvegård

Sten Ove har over 20 års erfaring med digital læring. Han har jobbet med digitalisering i mange av Norges største virksomheter.

Andre artikler

Utsatt for phishing - Hva gjør du?

Les mer

Hvordan implementere IT-sikkerhet i hele bedriften?

Les mer

Start idag! Engasjer, lær og mål hva du har oppnådd.

Prøv XtraMile gratis uten noen forpliktelser.

Prøv gratis